Taxatie

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een taxatierapport nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u een hypotheek wil afsluiten of oversluiten. Dan vraagt de bank een gevalideerd taxatierapport. In verband met een echtscheiding of erfenis wilt u graag de marktwaarde weten van de woning. Daarnaast kunnen verbouwplannen een reden zijn dat u de marktwaarde voor en na de verbouwing nodig heeft.

Voor het opmaken van een gevalideerd taxatierapport bent u hier aan het juiste adres. Als lid van brancheorganisatie VastgoedPro en ingeschreven in de registers van NRVT en Vastgoedcert heeft u te maken met een geregistreerd makelaar-taxateur. De strenge toelatingseisen alsmede de periodieke hercertificering maken dat u ervan uit kunt gaan dat u te maken heeft met een deskundige op het gebied van woningtaxaties.

Hoe gaat het in zijn werk?

Neem contact op met Van Dijk Makelaar-Taxateur via telefoonnumer 06-46 578 578,  via de mail info@makelaarvandijk.nl of via het contactformulier op de website. U wordt dezelfde dag teruggebeld of gemaild voor het bespreken van uw wensen en het vaststellen van de kosten. Er wordt met u een afspraak gemaakt voor de opname van uw woning. Van Dijk makelaar-taxateur streeft ernaar om binnen 3 werkdagen uw taxatierapport opgesteld te hebben. Indien noodzakelijk kan het rapport ter validatie opgestuurd worden naar het NWWI of Taxateurs unie. Hiervoor worden extra kosten berekend.

Wat kost een taxatierapport ?

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van het type woning en de grootte van de woning waarvoor het rapport moet worden gemaakt. Zoals u begrijpt is de opname van een appartement of tussenwoning minder tijdrovend en daardoor goedkoper dan bijvoorbeeld van een vrijstaande villa. De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van het type woning en de grootte van de woning waarvoor het rapport moet worden gemaakt. Neem daarom contact op via mail, telefoon of whatsapp om een offerte aan te vragen.